Gepost door: 3xNix | 30 mei 2012

Elk aandeel heb z’n tegendeel

Ik wil graag iets meedelen,

Voor delen voordelen met zich meebrengt, realiseer dan dat aan delen ook nadelen zitten. Via Facebook kun je bijvoorbeeld een bestand delen. Je kan 1 bestand met de wereld delen (of gewoon met z’n vieren delen) maar je kan ook bestanddelen van jouw bestand delen. Na delen van een bericht op Facebook kan iedereen dit bestand delen met iedereen in alle werelddelen.

Facebook is dus eigenlijk voor delen bedoeld. Ooit wilde Mark Zuckerberg iets aan zijn vrienden meedelen. Inmiddels is Facebook zo groot dat iedereen in het succes wil mee delen. Aan delen had Zuckerberg dus de hoge aandelen koers bij de beursgang te danken. Aan delen van zijn startkapitaal kwam Zuckerberg nadat Bono meedeelde dat hij wel wilde mee delen in het succes. Uit delen van de maatschappij kwam kritiek op Bono. Ze deelde mee dat ze niet tegen delen waren maar ook niet voor delen. Ze waren gewoon bang dat aan delen ook nadelen zaten. Terwijl uitdelen van Bono (aan delen van de armste werelddelen) een van de voordelen is dat Bono een groot aandeel in de aandelen van Facebook heeft.

Het is dan ook niet vreemd dat U2 ‘jij ook’ betekent, wat dus eigenlijk voor delen staat.

Bono wil zijn kapitaal graag met de wereld delen maar hoe weet hij nog niet. Hij weet wel dat hij het niet zo maar gaat uitdelen. Waarschijnlijk gaat hij dit in delen doen maar hij wil de goede doelen eerst op noodzaak gaan indelen.

Naast aandelen Facebook heeft Bono ook nog een groot kapitaal op zijn spaarrekening staan. Een deel staat in Oostenrijk, de rest in een deelstaat van Duitsland. Voor een deel genoot hij van de hausse rond de beursgang van Facebook. Hij voelde zich deelgenoot van iets groots. Nadeel vindt hij dat nu heel de wereld wil meedelen in zijn aandeel in de winst. “Aan delen komt een keer een eind” aldus de zanger.

Voor delen van dit bericht: click op je favoriete socialmedia button. Na delen van dit bericht heb je jezelf onsterfelijk gemaakt bij je vrienden. Sterker nog, je kan je vrienden gerust meedelen dat ze ook mogen mee delen in het genot wat jij aan delen hebt beleefd.

Voor oordelen, ga dan hieronder naar “reacties”. Ook voor vooroordelen kun je daar terecht! (voor deze laatste twee zinnen dank aan @vivpafpoef )

Advertenties

Responses

 1. Ik heb hem gedeeld. Maar dat ging niet zo goed. En nu lukt het niet nog een keer. Snap er niks van.

  • Hey Daniëlle, bedankt voor delen van mijn blog! Het is je gelukt hoor!

 2. Nou, het is jammer, maar ik heb niets te mede Delen. Dick

  • Hey Dick,
   Fijn dat je mij daar deelgenoot van maakt!

 3. Hé “meneer 3xnix”, ik heb ‘m gedeeld op mijn FB, maar het zou leuk zijn als jij zou mededelen hoe vaak dit gedeeld is (en wat dan weer mijn aandeel in het delen is geweest, wel kijkende naar de gemene deler in het gedeelde).
  Ik vind ‘m weer ijzersterk, jonguh!!

  • Ha ha bedankt voor je reactie jongeh!!! Ik zal snel meedelen hoeveel mensen het bericht gedeeld hebben 😉
   Bedankt ook voor jouw aandeel daar in natuurlijk!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: