Gepost door: 3xNix | 9 april 2011

Sip en Sanneke en de nieuwe realiteit

Sip zit in de tuin. Hij speelt met zijn waveboard welke hij vorige week voor zijn twaalfde verjaardag heeft gehad. Plots gaat de poort open. Sanneke komt de tuin in. Ze heeft haar koffertje meegenomen. “Wat ga jij doen?” vraagt Sip. “Vader moet een tijdje weg en daarom kom ik bij jou logeren” zegt Sanneke.

“Wil je ook op mijn waveboard?” vraagt Sip. “Nee!” zegt Sanneke. “Ik heb geen tijd want ik moet voor het kind zorgen”.  “Voor het kind zorgen vind ik stom!” zegt Sip, “Dat is voor meiden!” en boos schopt  hij het waveboard tegen het been van Sanneke. “Auw!” gilt Sanneke en ze begint hard te wenen. Dan komt moeder de tuin in met ranja. “Doe jij eens niet zo lelijk tegen Sanneke!” zegt ze tegen Sip, “Sanneke is net bevallen van een baby’tje en daarom moet je heel lief voor haar zijn hoor”. Dat vind Sip raar “kinderen krijgen toch geen echte baby’s?” vraagt hij verbaasd aan moeder. Dan verteld moeder het verhaal van de gemene vader van Sanneke. Sip snapt er helemaal niets meer van. Hij dacht altijd dat vaders juist goed voor hun kindjes moesten zorgen. Moeder legt uit dat dat inderdaad zo is en dat die gemene man daarom in de gevangenis zit.

Sip is er erg van geschrokken. “Kom!” zegt hij tegen Sanneke en samen lopen ze naar de schuur.  Op internet had Sip wel eens een filmpje gezien. Hij heeft een snood plannetje bedacht en stopt wat spulletjes in een boodschappen tas.

Samen wandelen ze naar het politiebureau. Tegen de diender vertellen ze dat ze op visite komen bij de vader van Sanneke. “Nou als er maar geen vijl in die tas zit” zegt meneer agent lachend. Vader ziet de twee al aankomen. “Wat leuk dat je er bent lieverd!” zegt hij van achter de dikke tralies. Dan pakt Sip uit zijn boodschappen tas een flesje zoutzuur en gooit het in het gezicht van de vader van Sanneke. Vader begint te gillen van de pijn en pakt met zijn handen naar het gelaat. “Hier, gemene boef!” zegt Sip en hij slaat zo hard als hij kan met zijn honkbal door de tralies tussen de benen van vader.

Tevreden lopen de twee vrinden hand in hand naar huis. Thuis vertellen ze hun avontuur aan moeder. Moeder moet er hard om lachen. Ze schenkt ze allebei nog een koud glas ranja in en geeft ze een lekkere plak koek. Sip wil niet meer waveboarden, hij gaat genoeglijk op de bank zitten met zijn Nintendo naast Sanneke die onderwijl het kind de fles geeft.

Advertenties

Responses

 1. Hoi René,

  Wederom ben je er ontzettend goed in geslaagd om op humoristische en satirische wijze op een actueel onderwerp in te spelen. Helaas een nieuwe en ook erg harde realiteit. De wereld en het gedrag van haar bewoners lijkt er in rap tempo niet beter op te worden….of komt dit door de snelheid en openheid waarmee nieuws zich tegenwoordig openbaart en was het altijd al zo?!

  Je publiceerde je blog op 9 april, de dag waarop in een winkelcentrum in NEDERLAND diezelfde nieuwe en harde realiteit zichtbaar werd!

  Groet,
  Marco

  • Wat een brutigheid allemaal ja. Terwijl ik lekker in al mijn onschuld op het strand een stukje aan het schrijven was, is aan de andere kant van het land iemand helemaal los aan het gaan in een winkelcentrum. Bizar!
   Bedankt weer voor je reactie trouwens!!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: